Fjärran höjderspelen i Gävle

  • 2 okt 2023

image: Fjärran höjderspelen i Gävle

I helgen simmades Fjärran höjderspelen i Gävle, med oss hade vi 13 simmare!. Extra roligt att vi kunde ställa upp med 3 stycken lagkappslag, för första gången på flera år. 

För simmare 13 och äldre avgjordes tävlingen genom att samla ihop FINA-poäng, med flest poäng på totalt 4 grenar. I yngsta klassen lyckades Elsa och Youheng att simma till sig en andraplats! Stort grattis!

På tävlingen kunde simmarna simma 50 meter av alla simsätt, 100/200 medley samt 400 frisim. Extra roligt att våra yngre simmare vågade testa på nya distanser, med både 400 frisim och 50 fjärilsim. 

För våra simmare i B-gruppen fick vi många personliga rekord och så roligt att ha 6 stycken simmare med från denna grupp. Alla simmade jättefint och vi hoppas att alla var riktigt nöjda med dagen.

Våra simmare i A-gruppen slog också nya personliga rekord, även om flera önskat att det skulle blivit fler. Eftersom de befinner sig i en tung träningsperiod just nu är vi ledare väldigt nöjda med dagen. Det var en snabb tävling och fanns inte alltid tid till återhämtning mellan loppen. Egon slog till med ett personligt rekord på 400 frisim och tog därmed också en drömgräns på 400 frisim, nämligen att simma under 5 minuter!