Sista tävlingen för terminen

  • 12 jun 2023

image: Sista tävlingen för terminen

Igår var det dags för den sista tävlingen för terminen, för A- och B-gruppen. På plats hade vi 10 simmare som kämpade på helt fantastiskt bra och fick åka hem med flera nya personliga rekord.

Vi hade även möjligheten att ha lagkappslag för både våra äldsta tjejer och killar. Killarna lyckades få med sig en förstaplats och en tredjeplats, superbra jobbat! Tjejerna fick simma utom tävlan, då vi lånade in Emma och Matilda från Gävle till laget i varsin lagkapp. Tjejerna simmade på jättebra och superroligt att de får chans att simma lite lagkapp tillsammans. Laget för killarna bestod av Calle, Youheng, Vilgot och Ruben. Tjejernas lag bestod av Astrid, Tilda, Elsa och Emma/Matilda från Gävle. 

Våra yngsta simmare, Elin, Hilma och Vincent avslutade också terminen med jättefina simningar och några personliga rekord. De fick alla en deltagarmedalj.

Totalt sett samlade Elsa ihop mest poäng i klassen damer C och Tilda näst mest. De gick vidare till Skinsfinaler på 50 frisim, där Elsa slutade på en tredje plats och Elsa fick en jämn final mot Matilda från Gävle. Elsa kom på andra plats och simmade i finalen för första gången under 30 sekunder, grattis till både Elsa och Tilda!

För killar C hade Youheng en andraplats och Ruben en fjärdeplats inför skinsfinalerna. Youheng simmade hem en fjärdeplats och Ruben tog sig ända till final, där han fick tufft motstånd av Elis från Söderhamn men fick med sig en andraplats. Grattis till både Ruben och Youheng. Även ett extra grattis till Youheng som också simmade under 30 sekunder för första gången.

I klassen killar B hade Calle en fjärdeplats inför Skinsfinalerna och simmade i första heatet hem en femteplats. Calle får också med sig flera nya personliga rekord från tävlingen, Grattis till Calle!

En jättehärlig tävling att få avsluta terminen med. Nu tar vi ett välbehövligt sommarlov, förutom några simmare som ska simma ungdomsvansbro om några veckor. 

Vi passar på att önska alla ett härligt sommarlov!