Många frågor - få svar

  • 27 maj 2021

Det kommer många frågor - om sommarsimskola, simskola nästa termin och simträning nästa termin. Vi är så klart jätteglada att många är intresserade att träna med vår förening och förstår frustrationen över att vi inte kan ge några tydliga svar. 

Vi tänkte svara på det vi vet och det vi försöker utreda.

Det kommer många frågor - om sommarsimskola, simskola och simträning nästa termin. Vi är så klart jätteglada att många är intresserade av att träna med vår förening och förstår frustrationen över att vi inte kan ge några tydliga svar. 

Vi tänkte svara på det vi vet och det vi försöker utreda.

Kommer vi köra sommarsimskola den 10 juni - 23 juni som vi pratat om?

- Oklart, vi är beroende av att Parkbadet öppnar för att kunna hålla simskola. Även om Parkbadet öppnar måste vi komma fram till en lösning som passar för vår förening och Parkbadet i detta fall. Vi hoppas så klart fortfarande på detta.

Ett annat alternativ kan vara att köra sommarsimskola i slutet av sommaren, antingen på Parkbadet eller utomhus - vi undersöker möjligheterna för detta.

Anmälningar till simskola nästa termin (Fisken, Pingvinen, Sköldpaddan), när öppnar ni för detta?

- Planen är att öppna upp för anmälningar vecka 24. De som har haft en plats bokad inför denna termin kommer kontaktas tidigare och erbjudas förtur till nästa termin.

Kommer ni ha något provsim?

- Vi kommer inte ha något provsim innan sommaren. Eventuellt att vi kan anordna ett efter sommaren, det beror på hur läget ser ut då. Förkunskaper får uppskattas av vårdnadshavare, sedan kommer vi vara flexibla att flytta mellan grupper där det är möjligt.

Kommer det bli vuxencrawl nästa termin?

- När riktlinjerna tillåter träning för äldre än 19 år kommer vi självklart öppna upp för vuxencrawl igen.

Vi hoppas på ett förtydligande av nya riktlinjer inom kort och kommer då komma ut med mer information om hur det påverkar vår verksamhet.

Har du frågor som inte besvarats? Det går alltid att kontakta simskola@sshk.net om du har frågot om vår simskola. Om du har frågor om simträning, eller mer övergripande, kan du kontakta emma@sshk.net