Restriktioner i Gävleborgs län

  • 16 nov 2020

Anpassningar till de nya restriktioner som presenterades på dagens presskonferens 16/11. Nya lokala restriktioner gäller för Gävleborgs län. 

Från och med den 16 november uppmanas alla som vistas i Gävleborgs län och Västernorrlands län att:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att göra onödiga resor. Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas. Man bör därför, så långt som möjligt, avstå från sådana resor. Rådet gäller även resor till regionen från andra regioner. Detta råd är inte tänkt att hindra människor från att exempelvis ta sig till arbete, studier/sysselsättning eller den vård som kräver att man är på plats.

Vi kommer i dagsläget fortsätta med våra träningar för vår barn- och ungdomsverksamhet. Det är så klart fortfarande viktigt att vi följer de råd som finns och stannar hemma vid minsta symtom, samt andra råd. 

Var beredda på att snabba ändringar angående detta kan ske, om t.ex. Parkbadet beslutar att stänga ner helt eller att det kommer andra rekommendationer. (Samt om de förändringar som är på gång gör att vi måste ställa in)

Vi ber föräldrar att inte vistas inne i simhallen under träningarna, för att hålla nere antalet personer i anläggningen. 

Vi kan även komma att ställa in träningar med kort varsel, beroende på om vi får sjukdom bland tränarna.